+386 (0)5 7201 610 info@tdpostojna.si

Spoštovana, spoštovani !

27. Furmanski praznik Postojna 2018 smo skupno z vami uspešno speljali. Tudi vreme nam “je šlo na roke” kot rečeno, ni bilo prevroče, ravno pravšno, to je posebej pomembno zaradi vprežne živine – konji in voli v sprevodu. Menimo, da je bila letošnja prireditev, ena pomembnejših na Postojnskem, saj se je udeležilo tudi letos veliko število obiskovalcev iz Postojne in širšega območja. Obiskali so jo tudi turisti iz tujine, ki so si ogledali Postojnsko jamo in doživetje obogatili tudi z obiskom prireditve. Prihodnje leto bomo gostili že 28. Furmanski praznik v Postojni, v nedeljo, 7. julija 2019 .

Po oceni številnih gostov, novinarjev in sodelavcev je bil Furmanski praznik na kakovostni ravni. Na sami prireditvi in še tudi po njej je meni in sodelavcem veliko zadovoljnih obiskovalcev čestitalo. Te čestitke in priznanja za kakovost, dovolite mi, da jih delimo z vami. Zahvaljujem se vsem, ki ste nam pomagali. Zahvalo izrekam tudi soorganizatorjema, donatorjem, pokroviteljem, novinarjem in sodelavcem v TD Postojna ter simpatizerjem.

Iskrena in posebna hvala furmanom, ki hranijo vozove in opremo že desetletja, nekateri celo nekaj generacij ter se spomnijo in oblikujejo nove zgodbe. Enako se zahvaljujemo številnim soustvarjalcem programa prireditve.

Hvala tudi obrtnikom in gostincu – družbi Euro Gurman d.o.o., sodelujočim lovskim družinam, Gasilskemu društvu Hruševje, Gasilskemu društvu Studenec ter Slovenski vojski. Le s skupnimi močmi bomo uspeli izpeljati tako zahteven projekt kot je Furmanski praznik tudi v prihodnje. In ga še nadgradili z nekaterimi prvinami za večji ugled in odličnost.

Zahvaljujem se vam za vaš prispevek z željo, da bi tudi v prihodnje podprli naša prizadevanja ter s tem popestrili kulturni utrip v Postojni in vnesli več razvedrila in dogajanja v naš vsakdan. Prepričani smo, da je Furmanski praznik postal vseslovenski, tradicionalen in razpoznavni znak Postojne na področju prireditev.

Furmanski praznik je praznik ljudi cele Pivške kotline, saj sloni na sestavinah bogate in pestre kulturne dediščine tega območja.

Še enkrat zahvala vsem, ki so podprli prireditev, posebna zahvala soorganizatorjema  Občini Postojna, županu, g. Igorju Marentiču, Postojnski jami d.d., predsedniku uprave g. Marjanu Batagelju, pokroviteljem Zavarovalnici Triglav d.d., OE Postojna, direktorju g. Jožetu Celinu ter drugim pokroviteljem.

Lepo pozdravljeni!
Srečko Šajn, predsednik

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o prihajajočih prireditvah, sezonski ponudbi, možnostih za izlete in popotovanja,... Vnesite košček domačega kraja v svoj e-poštni predal.

Projekte Turističnega društva Postojna sofinancira Občina Postojna.

X