+386 (0)5 7201 610 info@tdpostojna.si

Spoštovana, spoštovani !

28. Furmanski praznik Postojna 2019 smo skupno z vami uspešno speljali, čeprav smo ga preložili na 14. julij. Menimo, da je bila letošnja prireditev, ena pomembnejših na Postojnskem, saj se je udeležilo tudi letos veliko število obiskovalcev iz Postojne in širšega območja. Obiskali so jo tudi turisti iz tujine, ki so si ogledali Postojnsko jamo in doživetje obogatili tudi z obiskom prireditve. Prihodnje leto bomo gostili že 29. Furmanski praznik v Postojni, v nedeljo, 4. julija 2020 .

Po oceni številnih gostov, novinarjev in sodelavcev je bil Furmanski praznik na kakovostni ravni. Na sami prireditvi in še tudi po njej je meni in sodelavcem veliko zadovoljnih obiskovalcev čestitalo. Te čestitke in priznanja za kakovost, dovolite mi, da jih delimo z vami. Zahvaljujem se vsem, ki ste nam pomagali. Zahvalo izrekam tudi soorganizatorjema, donatorjem, pokroviteljem, novinarjem in sodelavcem v TD Postojna ter simpatizerjem.

Iskrena in posebna hvala furmanom, ki hranijo vozove in opremo že desetletja, nekateri celo nekaj generacij ter se spomnijo in oblikujejo nove zgodbe. Enako se zahvaljujemo številnim soustvarjalcem programa prireditve. Letošnja furmanska povorka je bila po zaslugi Ivana Žiberna iz Merč ter sodelujočih Nabrežincev z Godbenim društvom iz Nabrežine posebej bogata, saj so pripeljali v Postojno „ČUPO“ ribiško plovilo iz Tržaškega zaliva ter smreko iz Notranjske kot primer, ko so izdelali čupo 1898.
Prva nagrada za izvirnost.

Hvala tudi obrtnikom in gostincema – Postojnski jami d.d. in Restavraciji Bar Bor, sodelujočim lovskim družinam, Gasilskemu društvu Hruševje, Planinskemu društvu Postojna, Old timer klubu Postojna, Kinološkemu društvu Postojna, Srednji gozdarski in lesarski šoli, FS Rak in drugim sodelujočim.

Le s skupnimi močmi bomo uspeli izpeljati tako zahteven projekt kot je Furmanski praznik tudi v prihodnje. In ga še nadgradili z nekaterimi prvinami za večji ugled in odličnost.

Zahvaljujem se vam za vaš prispevek z željo, da bi tudi v prihodnje podprli naša prizadevanja ter s tem popestrili kulturni utrip v Postojni in vnesli več razvedrila in dogajanja v naš vsakdan. Prepričani smo, da je Furmanski praznik postal vseslovenski, tradicionalen in razpoznavni znak Postojne.

Furmanski praznik je praznik ljudi cele Pivške kotline, saj sloni na sestavinah bogate in pestre kulturne dediščine tega območja. Citat novinarja Slovenskih novic: „Na Furmanskem prazniku sem bil prvič in se prav iskreno zahvaljujem za prijaznost in topel sprejem ter odlično organizacijo. Program je bil več kot pester in mislim, da je vsak našel tisto, kar ga je zanimalo.“

Še enkrat zahvala vsem, ki so podprli prireditev, posebna zahvala soorganizatorjema
Občini Postojna, županu, g. Igorju Marentiču, Postojnski jami d.d., predsedniku uprave
g. Marjanu Batagelju, pokroviteljem Zavarovalnici Triglav d.d., OE Postojna, direktorju
g. Jožetu Celinu, Zavodu Znanje Postojna, Kolektorju Postojna, Sparu Sloenija ter drugim.

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o prihajajočih prireditvah, sezonski ponudbi, možnostih za izlete in popotovanja,... Vnesite košček domačega kraja v svoj e-poštni predal.

Projekte Turističnega društva Postojna sofinancira Občina Postojna.

X