+386 (0)5 7201 610 info@tdpostojna.si

Spoštovana, spoštovani!
29. Furmanski praznik Postojna 2022 smo skupno z vami uspešno speljali, čeprav smo ga ponovno organizirali po dvoletnem premoru zaradi pandemije Covid-a. Menimo, da je bila letošnja prireditev, ena pomembnejših na Postojnskem, predvsem z vidika ponovnega prihoda furmanov v Postojno, zaradi dveletnega odpoveda prireditve. Obiskali so jo številni domačini in iz širšega območja ter turisti iz tujine, ki so si ogledali Postojnsko jamo in doživetje obogatili tudi z obiskom prireditve. Prihodnje leto bomo gostili jubilejni 30. Furmanski praznik v Postojni.

Po oceni številnih gostov, novinarjev in sodelavcev je bil Furmanski praznik na kakovostni ravni. Na sami prireditvi in še tudi po njej je meni in sodelavcem veliko zadovoljnih obiskovalcev čestitalo. Te čestitke in priznanja za kakovost, dovolite mi, da jih delimo z vami. Zahvaljujem se vsem, ki ste nam pomagali. Zahvalo izrekam tudi soorganizatorjema, donatorjem, pokroviteljem, novinarjem in sodelavcem v TD Postojna ter simpatizerjem.

Iskrena in posebna hvala furmanom, ki hranijo vozove in opremo že desetletja, nekateri celo nekaj generacij ter se spomnijo in oblikujejo nove zgodbe. Enako se zahvaljujemo številnim soustvarjalcem programa prireditve.

Hvala tudi gostincu Restavraciji Bar Bor, obrtnikom in sodelujočim lovskim družinam, Gasilskemu društvu Hruševje, Planinskemu društvu Postojna, Old timer klubu Postojna, Kinološkemu društvu Postojna, Srednji gozdarski in lesarski šoli, FS Rak in drugim sodelujočim.

Le s skupnimi močmi bomo uspeli izpeljati tako zahteven projekt kot je Furmanski praznik tudi v prihodnje. In ga še nadgradili z nekaterimi prvinami za večji ugled in odličnost.

Zahvaljujem se vam za vaš prispevek z željo, da bi tudi v prihodnje podprli naša prizadevanja ter s tem popestrili kulturni utrip v Postojni in vnesli več razvedrila in dogajanja v naš vsakdan. Prepričani smo, da je Furmanski praznik postal vseslovenski, tradicionalen in razpoznavni znak Postojne.

Furmanski praznik je praznik ljudi cele Pivške kotline, saj sloni na sestavinah bogate in pestre kulturne dediščine tega območja. Citat novinarja Slovenskih novic: „Na Furmanskem prazniku sem bil prvič in se prav iskreno zahvaljujem za prijaznost in topel sprejem ter odlično organizacijo. Program je bil več kot pester in mislim, da je vsak našel tisto, kar ga je zanimalo.“

Še enkrat zahvala vsem, ki so podprli prireditev, posebna zahvala soorganizatorjema Občini Postojna, županu, g. Igorju Marentiču, Postojnski jami d.d., predsedniku uprave g. Marjanu Batagelju, pokroviteljem Zavarovalnici Triglav d.d., OE Postojna, direktorju g. Jožetu Celinu, RDO Zeleni kras, g. Dejanu Iskri, Zavodu Znanje Postojna, Kolektorju Postojna, Sparu Sloenija, Krasu Šepulje, Union Ljubljana ter drugim.

Lepo pozdravljeni!
Srečko Šajn, l.r., predsednik

 

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o prihajajočih prireditvah, sezonski ponudbi, možnostih za izlete in popotovanja,... Vnesite košček domačega kraja v svoj e-poštni predal.

Projekte Turističnega društva Postojna sofinancira Občina Postojna.

X